Jeżeli macie mało czasu, a w lodówce zapas mleka kokosowego, to szybko przygotujecie wspaniały deser. Można go jeść od razu jak wafle są jeszcze chrupiące, lub po kilku godzinach gdy już zmiękną i rozpływają się w ustach. Wybór należy do Was :)
Składniki
- opakowanie wafli tortowych
- 2 puszki schłodzonego mleka kokosowego (tylko stała część)
- 100 g wiórków kokosowych (25 g zostawiamy do dekoracji)
- 4 łyżki cukru pudru
- migdały do dekoracji
Przygotowanie
Stałą część mleka kokosowego ubijamy mikserem z dodatkiem cukru pudru, tak jak na bitą śmietanę, ilość pudru można modyfikować w zależności jak bardzo słodkie desery lubicie. Do ubitego mleka dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Powstałą masą przekładamy wafle, zostawiamy trochę masy do obłożenia wierzchu i boków. Ja robię 4-5 warstw.
Posypujemy pozostałymi wiórkami, a wierzch dekorujemy migdałami.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz