marca 06, 2018

Torcik waflowy Raffaello


Jeżeli macie mało czasu, a w lodówce zapas mleka kokosowego, to szybko przygotujecie wspaniały deser. Można go jeść od razu jak wafle są jeszcze chrupiące, lub po kilku godzinach gdy już zmiękną i rozpływają się w ustach. Wybór należy do Was :)



Składniki
  • opakowanie wafli tortowych
  • 2 puszki schłodzonego mleka kokosowego (tylko stała część)
  • 100 g wiórków kokosowych (25 g zostawiamy do dekoracji)
  • 4 łyżki cukru pudru 
  • migdały do dekoracji


Przygotowanie

Stałą część mleka kokosowego ubijamy mikserem z dodatkiem cukru pudru, tak jak na bitą śmietanę, ilość pudru można modyfikować w zależności jak bardzo słodkie desery lubicie. Do ubitego mleka dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

Powstałą masą przekładamy wafle, zostawiamy trochę masy do obłożenia wierzchu i boków. Ja robię 4-5 warstw. 
Posypujemy pozostałymi wiórkami, a wierzch dekorujemy migdałami.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger