maja 18, 2018

Napoje


Koktajl bananowo-czekoladowy


Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe banany
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)


Przygotowanie

Banany kroimy w plasterki i umieszczamy w kielichu blendera. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Dekorujemy spienionym mlekiem sojowym, wiórkami kokosowymi albo pokruszonymi migdałami :)

Smacznego!


Zimowa herbata



Przygotuj ulubioną herbatę

dodaj:
- cytrynę
- owoce mrożone lub ze słoika ( wiśnie, truskawki, porzeczki )
- pomarańczę z goździkami
- cynamon
- imbir


Gotowe :)


Zielony koktajl ze szpinaku i jabłka


Składniki 

- 2  jabłka
- 2 garście liści szpinaku
-  0,5 cytryny
- 1 łyżka syropu klonowego lub syropu z agawy


Przygotowanie

Szpinak namoczyć przez 15 min w zimnej wodzie. Jabłka przepuścić przez sokowirówkę, wycisnąć sok z cytryny. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i blenduj, aż wszystkie składniki dokładnie się zmiksują. Przelej do szklanki i udekoruj :)

Liście szpinaku można zastąpić bazylią 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger