lipca 13, 2017

Napoje

Zimowa herbata



Przygotuj ulubioną herbatę

dodaj:
- cytrynę
- owoce mrożone lub ze słoika ( wiśnie, truskawki, porzeczki )
- pomarańczę z goździkami
- cynamon
- imbir


Gotowe :)


Zielony koktajl ze szpinaku i jabłka


Składniki 

- 2  jabłka
- 2 garście liści szpinaku
-  0,5 cytryny
- 1 łyżka syropu klonowego lub syropu z agawy


Przygotowanie

Szpinak namoczyć przez 15 min w zimnej wodzie. Jabłka przepuścić przez sokowirówkę, wycisnąć sok z cytryny. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i blenduj, aż wszystkie składniki dokładnie się zmiksują. Przelej do szklanki i udekoruj :)

Liście szpinaku można zastąpić bazylią 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger