czerwca 21, 2017

Lody mojito


Składniki na lody 


  • mleko kokosowe 1 puszka dobrze schłodzona (zebrana sama śmietanka)
  • awokado 2 szt (dojrzałe)
  • limonka 2 szt. 
  • świeża mięta  2 garści

Sos miętowy 


  • 0,5 szkl cukru trzcinowego
  • 0,5 szkl wody
  • kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie lodów

Awokado wydrążyć z łupiny dodać sok i startą skórkę z limonek oraz pokrojoną miętę, wszystko zblendować na gładką masę . Mleko kokosowe oddzielić część płynna od stałej (to będzie śmietanka) i dodać do masy. Przełożyć do pojemniczka i wstawić do zamrażarki na około 6 godz. 

Przygotowanie sosu

Do rondelka wsypać cukier i zalać wodą, zagotować. Dodać listki mięty i gotować około 15-20 min. Wystudzić,przelać do słoiczka i wstawić do lodówki .

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger