Pyszne, zdrowe i energetyczne. Jeśli nie macie pomysłu na śniadanie, a szukacie czegoś pożywnego z dużą dawką energii, takie batoniki będą idealne.
Składniki
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1/4 szklanki pestek słonecznika
- 2 łyżki sezamu
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/4 szklanki orzechów laskowych
- 3 łyżki masła orzechowego
- 4 łyżki syropu z agawy
Przygotowanie
Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni. Masło wymieszać z syropem z agawy. Suszoną żurawinę i orzechy laskowe pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem, wysypać mieszankę i mocno ubić (ja używam wałka do ciasta)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 10 min.
Poczekać, aż ostygną (najlepiej przez noc) i delikatnie pokroić na batony.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz