lipca 26, 2017

Batoniki owsiane z masłem orzechowym


Pyszne, zdrowe i energetyczne. Jeśli nie macie pomysłu na śniadanie, a szukacie czegoś pożywnego z dużą dawką energii, takie batoniki będą idealne. 


Składniki

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki pestek słonecznika
  • 2 łyżki sezamu
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/4 szklanki orzechów laskowych 
  • 3 łyżki masła orzechowego 
  • 4 łyżki syropu z agawy


Przygotowanie

Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni. Masło wymieszać z syropem z agawy. Suszoną żurawinę i orzechy laskowe pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. 
Formę do pieczenia wyłożyć papierem, wysypać mieszankę i mocno ubić (ja używam wałka do ciasta)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 10 min.
Poczekać, aż ostygną (najlepiej przez noc) i delikatnie pokroić na batony.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger