lipca 15, 2017

Penne z sosem kalafiorowym




Składniki


  • 1/2 szt kalafiora
  • 1/4 szklanki mleka sojowego
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, biały pieprz, tymianek
  • sezam do posypania
  • 2 łyżki oliwy


Przygotowanie

Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wstawiamy wodę na makaron.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko, kalafior, sok z cytryny i przyprawy. Blendujemy (jeżeli sos będzie zbyt gęsty dodajemy jeszcze mleko)
Sos mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy urażonym sezamem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger