Składniki
- 3 młode marchewki
- 2 kolby kukurydzy
- 4 ziemniaki
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- czosnek
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- bazylia
- oregano
- płatki chilli
- olej
- masło roślinne
Przygotowanie
Marchew obieramy, myjemy (jeżeli są duże kroimy w poprzek na pół) Olej mieszamy z rozmarynem i odrobiną soli, nacieramy marchew i odstawiamy na pół godziny.
Bakłażana kroimy w plastry i solimy. Odstawiamy na 10 min żeby puścił sok. Wycieramy papierowym ręcznikiem, nacieramy olejem wymieszanym z bazylią i oregano.
Kukurydzę myjemy odchylając liście i usuwając „włoski”. Osuszamy i smarujemy masłem, posypujemy pieprzem, solą oraz płatkami chilli.
Ziemniaki pokroić jak na frytki, posolić i skropić olejem.
Cebulę i czosnek przekroić na pół.
Warzywa układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do
nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 st C około 40 min lub do miękkości i zarumienienia warzyw.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz