sierpnia 14, 2017

Sorbet z czerwonej porzeczki



Sorbet z czerwonej porzeczki ciężko nazwać słodyczą, a lody raczej do niej powinny należeć. Prosty w przygotowaniu o pięknym kolorze, może być używany jako dodatek do deserów.
Dla wszystkich fanów kwaśnych smaków, do których ja się zliczam :)


Składniki

  • 250g czerwonej porzeczki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki wody

Przygotowanie

Porzeczki umyć, pozbyć się ogonków, zblendować. Wodę z cukrem zagotować i ostudzić. Wymieszać porzeczki z wodą, przetrzeć przez sitko i włożyć do zamrażalki na minimum 6 godzin. 

Jeżeli wolicie mniej kwaśną wersję, cukier zastąpcie cukrem pudrem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger