sierpnia 10, 2017

Smalec z białej fasoli


Smalec z fasoli to klasyka wegańskiej kuchni, prosty w przygotowaniu, ale jakże smaczny :) Podajemy z ulubionym chrupiącym pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego.

Składniki

  • 1 pusz białej fasoli (można użyć ziaren, namoczonych i ugotowanych)
  • 1 biała cebula
  • 1 jabłko
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • majeranek
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego


Przygotowanie

Fasolę zmiksuj na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta dodaj 2 łyżki wody) Cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę, wrzuć do rondelka z  podgrzanym olejem i smaż do zarumienienia cebuli. Przestudź, dodaj przyprawy, zmiksowaną fasolę i dokładnie wymieszaj.

Jeżeli chcecie żeby smalec miał skwarki, możecie do smażącej się cebuli z jabłkiem dodać ugotowaną kaszę gryczaną.

Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger