Smalec z fasoli to klasyka wegańskiej kuchni, prosty w przygotowaniu, ale jakże smaczny :) Podajemy z ulubionym chrupiącym pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego.
Składniki
- 1 pusz białej fasoli (można użyć ziaren, namoczonych i ugotowanych)
- 1 biała cebula
- 1 jabłko
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- majeranek
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
Przygotowanie
Fasolę zmiksuj na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta dodaj 2 łyżki wody) Cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę, wrzuć do rondelka z podgrzanym olejem i smaż do zarumienienia cebuli. Przestudź, dodaj przyprawy, zmiksowaną fasolę i dokładnie wymieszaj.
Jeżeli chcecie żeby smalec miał skwarki, możecie do smażącej się cebuli z jabłkiem dodać ugotowaną kaszę gryczaną.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz