października 18, 2017

Pumpkin smoothie bowl



Smoothie kojarzy się z letnim jedzeniem, ale dlaczego nie skorzystać z pięknych jesiennych kolorów i smaków? Wystarczy puree z dyni, banan, ulubione dodatki i mamy smakowite śniadanie lub deser. Proste i smaczne :)



Składniki
        na smoothie
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 1 łyżka syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta chilli
      dodatki
  • orzechy laskowe
  • suszona żurawina
  • mak
  • rodzynki
  • jabłko
  • banan

Przygotowanie

Purre z dyni - dynie kroimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z pestek, układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (dynię kładziemy na skórce). Pieczemy w temp. 180 st C przez 30-35 min. Studzimy, oddzielamy miąższ od skórki i blendujemy.

Wszystkie składniki na smoothie dokładnie blendujemy, aż będą gładkie. Wykładamy do miski, na wierzchu układamy dodatki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger