listopada 17, 2017

Deser oreo inaczej


Deser powstał na bazie ciastek oreo stąd jego nazwa, chociaż wyglądem nie przypomina znanych deserów wykonanych z tych ciastek. Smak nadal pozostaje znajomy :)



Składniki
  • 110 g ciastek oreo 
  • 1 mleko kokosowe (tylko stała część)
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • owoce do dekoracji
  • barwnik spożywczy zielony (opcjonalnie)


Przygotowanie

Ciasteczka otwieramy, ściągamy nożem biały środek (nadzienie) i umieszczamy w misce razem z mlekiem kokosowym. Miksujemy na gładki krem, dodajemy syrop i ekstrakt. Mieszamy do połączenia składników.

Ciastka rozdrabniamy tłuczkiem-bardzo drobno. Białą masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy pokruszone ciastka, a do drugiej sok z limonki i barwnik spożywczy, jeżeli używamy. Dokładnie mieszamy i przekładamy na przemian do pucharków.

Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godz.
Przed podaniem dekorujemy owocami.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger