Składniki
- 110 g ciastek oreo
- 1 mleko kokosowe (tylko stała część)
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżeczki soku z limonki
- owoce do dekoracji
- barwnik spożywczy zielony (opcjonalnie)
Przygotowanie
Ciasteczka otwieramy, ściągamy nożem biały środek (nadzienie) i umieszczamy w misce razem z mlekiem kokosowym. Miksujemy na gładki krem, dodajemy syrop i ekstrakt. Mieszamy do połączenia składników.
Ciastka rozdrabniamy tłuczkiem-bardzo drobno. Białą masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy pokruszone ciastka, a do drugiej sok z limonki i barwnik spożywczy, jeżeli używamy. Dokładnie mieszamy i przekładamy na przemian do pucharków.
Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godz.
Przed podaniem dekorujemy owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz