Przepis na najprostsze i najszybsze wegańskie ciasteczka. Bazą tych ciastek są płatki owsiane i banan. Jeśli chcecie, możecie je sobie wzbogacić o dowolne bakalie (ja dodałam kawałki gorzkiej czekolady i rodzynki). Z podanych składników wychodzi 5-7 ciastek.
Składniki
- pół szklanki płatków owsianych
- 1 mocno dojrzały banan
- dowolne bakalie
Przygotowanie
Banana rozgniatamy widelcem, dosypujemy płatki owsiane, bakalie i dokładnie mieszamy. Jak wiadomo banan bananowni nierówny, więc jeśli ciasto jest zbyt lepkie dosypujemy odrobinę płatków, jeśli nie chce się kleić dodajemy trochę banana.
Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 st C przez 8-12 minut.
Smacznego!
czekoladę również dodaję się na początku pieczenia?
OdpowiedzUsuń