Składniki
- 150g wegańskiej margaryny
- 50g cukru pudru trzcinowego
- 150g mąki pszennej
- 75g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki przyprawy korzennej
Przygotowanie
Mikserem ucieramy margarynę razem z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz przyprawę korzenną. Zagniatamy ciasto kilka minut, formujemy kulę i owijamy folią. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Rozwałkowujemy ciasto na posypanej mąką stolnicy na grubość 1 cm. Wykrawamy foremkami wybrane kształty.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasteczka zachowując odstępy. Pieczemy w temperaturze 180 st C z termoobiegiem przez około 10 minut.
Studzimy i dowolnie dekorujemy :)
Smacznego!
Musiały zniewalać zapachem :)
OdpowiedzUsuńNie tylko zapachem, ale i smakiem :)
UsuńDoskonale! :-)
OdpowiedzUsuń