października 30, 2017

Burger z wędzonego tofu i masła orzechowego


Bezmięsne burgery cieszą się coraz większa popularnością, dlatego nie mogło ich zabraknąć i u mnie. Przepis jest super prosty i szybki w wykonaniu. Polecam :)



Składniki
  • 180g tofu wędzonego (może być naturalne)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 4 suszone pomidory odsączone z zalewy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki zmielonych płatków owsianych
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • olej do smażenia


Przygotowanie

Tofu rozgnieć widelcem. Cebulę i suszone pomidory drobno pokrój, włóż do miski razem z tofu, dodaj sos sojowy i wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj masło orzechowe, zmielone płatki i dokładnie wymieszaj dłonią. Formuj burgery zwilżonymi dłońmi. Smaż z obu stron na ładny brązowy kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger