Składniki
- 4-5 pieczarek portobello
- olej
- ulubione warzywa do podania
marynata
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- sól, czarny pieprz
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do składników na marynatę. Dokładnie mieszamy.
Pieczarki myjemy i usuwamy trzony, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godz.
Zamarynowane pieczarki smażymy na odrobinie oleju, z obu stron do momentu aż będą miękkie. Podczas smażenie można lekko dociskać, żeby równo się usmażyły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz