Składniki
- 1/2 kg młodych ziemniaków
- 1 pęczek zielonych szparag
- 1/2 kg ogórków małosolnych
- 1/2 op. mix sałat (lub ulubiona)
- 1 pomidor
- 1 zielony ogórek
- jogurt naturalny sojowy
- kiełki rzodkiewki
- przyprawa do ziemniaków
- koperek
- masło wegańskie
- tarta bułka
Przygotowanie
Ziemniaki - dokładnie myjemy, kroimy na pół i pieczemy w piekarniku z dodatkiem masła i przyprawy do ziemniaków.
Szparagi - myjemy i odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3-5 min.
Pomidor i ogórek zielony - dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do mixu sałat i mieszamy z jogurtem, solimy do smaku.
Ogórki małosolne - kroimy w plastry.
Na talerz wykładamy upieczone ziemniaki posypane koperkiem, szparagi polane masłem z bułką tartą, wykładamy sałatkę z ogórkiem i pomidorem ozdobioną kiełkami rzodkiewki oraz górki małosolne.
Smacznego!
Comfort food! :)
OdpowiedzUsuń