maja 15, 2018

Talerz zielonych rozmaitości :)


Sezon na młode warzywa w pełni, więc trzeba korzystać z dobrodziejstw natury i komponować piękne i smaczne zestawy :)



Składniki
  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 1 pęczek zielonych szparag
  • 1/2 kg ogórków małosolnych
  • 1/2 op. mix sałat (lub ulubiona)
  • 1 pomidor
  • 1 zielony ogórek
  • jogurt naturalny sojowy
  • kiełki rzodkiewki
  • przyprawa do ziemniaków
  • koperek
  • masło wegańskie
  • tarta bułka


Przygotowanie

Ziemniaki - dokładnie myjemy, kroimy na pół i pieczemy w piekarniku z dodatkiem masła i przyprawy do ziemniaków.
Szparagi - myjemy i odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3-5 min.
Pomidor i ogórek zielony - dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do mixu sałat i mieszamy z jogurtem, solimy do smaku.
Ogórki małosolne - kroimy w plastry.
Na talerz wykładamy upieczone ziemniaki posypane koperkiem, szparagi polane masłem z bułką tartą, wykładamy sałatkę z ogórkiem i pomidorem ozdobioną kiełkami rzodkiewki oraz górki małosolne.

Smacznego!

1 komentarz:

Copyright © 2016 Roślinne jadło , Blogger