Składniki
- 180g tofu wędzonego (może być naturalne)
- 2 łyżki masła orzechowego
- 4 suszone pomidory odsączone z zalewy
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Tofu rozgnieć widelcem. Cebulę i suszone pomidory drobno pokrój, włóż do miski razem z tofu, dodaj sos sojowy i wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj masło orzechowe, zmielone płatki i dokładnie wymieszaj dłonią. Formuj burgery zwilżonymi dłońmi. Smaż z obu stron na ładny brązowy kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz